Tulevia tapahtumia

Vinum Wasan viini-ilta 1.2.2020 Ravintola Centralissa:

Espanjan viinit – pitkiä perinteitä ja uusia tuulia


Vinum Wasan seuraavassa suuressa viini-illassa matkataan Espanjan makuihin. Espanjan viinit olivat pitkään meidän suomalaisten ykkösrakkaita viinimaailmassa, mutta uuden maailman viinien tulessa markkinoille Chilen viinit ponkaisivat ohi. Nopeasti Espanjan viinituottajien nuorempi sukupolvi vastasi haasteeseen ja pyyhki viineistä liiat pölyt uusimalla tuotantoa. Tästä hyötyi myös Espanjan perinteinen viinituotanto. Tänään Espanja on noussut taas viinimaailman kärkeen. Uudet tuulet puhaltavat, mutta myös perinteet ovat kunniassaan.

Illan aikana vierailemme Espanjan ”Eedenin puutarhassa” Riax Baixasissa. Klassisen Riojan haastaa laadussa rinnalle nousseet uudemmat punaviinialueet. Kuulemme tarinan miksi tuottaja on nimennyt viininsä ”Honey Mooniksi” ja illan aloitamme tietenkin Espanjan kuohuvalla klassikolla Cavalla. Ja paljon muuta elämyksellistä tarinaa Espanjan viineistä.

Illan ote on elämyksellinen ja keskusteleva.
Teemaan johdattaa, yleisön pyynnöstä jälleen Vaasassa, huippupidetty asiantuntija Juha ”viinipastori” Rantala Norex Selected Brandsiltä.

Maisteltavat viinit:

Kuohuviini
Pares Balta Cava Brut ”b”
DO Cava

Valkoviinit
Atlantis Albarino
DO Rias Baixas

Blanc d´Enguera
DOP Valencia

Punaviinit
Baron de Ley Reserva
DOCa Rioja

Camino Romano
DO Ribera del Duero

Gratavinum 2Pr
DOQ Priorat

Buffet-illallisen kera:
Valkoviini
Blanc de Pacs
DO Penedés

Punaviini
Vinea Museum Tempranillo Crianza
DO Cigales

Jälkiruokaviini
Honey Moon
DO Penedés

Illan menu valmistuu joulukiireiden jälkeen, mutta ruokapuolesta ei kannata kantaa huolta. Tarjonta tulee olemaan taattua Centralin keittiön laatua, eli ruoka on monipuolista, herkullista, viinien teemaa mukavasti myötäilevää ja sitä tulee olemaan riittävästi!
Ilmoittaudu mukaan heti, koska mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kohta myydään jo ei-oota!
Koko paketin hinta 70 € / hlö.
Ennakkomaksu 15 € / hlö laskutetaan pari viikkoa ennen tapahtumaa ja loppusumma 55 € maksetaan saavuttaessa paikanpäälle.
Tässä muuten oiva lahjaidea vaikkapa pukinkonttiin, eikös vain?
Tulet sitten yksin, kaverin kanssa tai isommalla seurueella.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostilla janne@vinumwasa.fi, puh: 050 5919575 tai viestillä Facebook-sivujen kautta.
Huom! Pelkkä ”osallistuu” ilmoitus tapahtuman Facebook-sivuilla EI riitä ilmoittautumiseksi, vaan se on vahvistettava viestillä.

Tervetuloa mukaan!